Cursus Reanimatie
Onze vereniging wil proberen om regelmatig een cursus reanimatie en AED gebruik te geven. Het liefst hebben we natuurlijk dat mensen een hele EHBO-cursus volgen (zie onder kopje cursussen, kies voor ehbo). Voor mensen die daar geen interesse of tijd voor hebben maar wel levensreddende handelingen willen leren is deze AED cursus beschikbaar.

Een AED (Automatische Externe Defibrilator) is een apparaat dat de kans op een succesvolle reanimatie aanzienlijk ver-hoogd. In de gemeente Hilvarenbeek komen steeds meer van deze apparaten te hangen. Tijdens de cursus leert u zo’n AED te gebruiken en hoe u moet reanimeren.
Reanimeren is het kunstmatig overnemen van de ademhaling en de bloedsomloop door middel van borstcompressies en beademingen. Dit doe je totdat de professionele hulpverlening aangekomen is.

Zo’n cursus bestaat uit twee avonden die worden gehouden in de Brandweerkazerne, Hakvoortseweg 4 te Hilvarenbeek. De kosten zullen € 35,00 zijn. Daarbij inbegrepen is koffie/ thee, een cursusboek en registratie als gediplomeerd AED-gebruiker.

Zodra er genoeg aanmeldingen zijn en we een instructeur beschikbaar hebben kunnen we met een cursus beginnen.

Via de vereniging kunnen ook herhalingslessen Basic Life Support (Reanimatie, AED, stabiele zijligging en verslikking) worden gevolgd. Ook als u uw certificaat elders heeft gehaald. Deze moet nog wel geldig zijn. De kosten zijn € 15.00.
Voor aanmelding of meer informatie kunt u mailen naar:
info@ehbo-hilvarenbeek.nl